"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Надзвичайні заходи в енергетиці діятимуть до вересня - Насалик

П'ятниця, 19 травня 2017, 16:34

Міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик прогнозує, що надзвичайні заходи в енергетиці діятимуть до середини вересня.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"На сьогодні діють надзвичайні заходи в енергетиці, ми практично не працюємо на антрацитовій групі вугілля. Споживання його мінімальне – 3,5-4 тисяч тонн на добу, тоді як ми споживали 22-25 тисяч тонн", - розповів міністр.

Аналогічна ситуація триватиме практично до середини вересня, що дасть нам змогу повністю закупити вугілля антрацитової групи. Тим паче, що обсяги його зменшилися порівняно з минулим роком майже вдвічі", – сказав він.

Реклама:

11 травня Кабінет міністрів України продовжив термін дії надзвичайних заходів на ринку електроенергії, запроваджених три місяці тому, ще на один місяць.

Уряд України ухвалив рішення про запровадження надзвичайних заходів в енергетиці 17 лютого. У Кабміні стверджують, що це рішення ухвалили у зв’язку з блокадою залізниці на Донбасі і, як наслідок, обмеженням поставок вугілля антрацитової групи.

З 24 мільйонів тонн вугілля, які українська енергетика споживає на рік, понад 9 мільйонів – вугілля антрацитової групи, і всі поклади його залишилися на непідконтрольній частині Донбасу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: