"Укрнафта" направила до ДФС новий план фінансового оздоровлення

Середа, 17 травня 2017, 11:50

Голова правління "Укрнафти" Марк Роллінс за дорученням Наглядової ради надіслав до Державної фіскальної служби нові пропозиції щодо фінансового оздоровлення компанії шляхом досудової санації.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"Новий план фінансового оздоровлення "Укрнафти" передбачає погашення податкового боргу винятково за рахунок надходжень від операційної діяльності, що має допомогти зняти заперечення, через які попередній план санації не отримав підтримки в 2016 році", - йдеться у повідомленні.

Пропозиції компанії передбачають, що податковий борг в частині податкових зобов'язань буде розстрочений і підлягатиме сплаті протягом 3 років від дати набуття законної сили ухвалою суду про затвердження плану досудової санації.

Реклама:

Також новий план передбачає, що "Укрнафта" здійснюватиме розрахунки як по податкових зобов’язаннях, включених до плану досудової санації, так і по поточних зобов’язань в період дії плану.

При цьому компанія ініціює розгляд питання про списання податкового боргу в частині штрафних санкцій та пені з боку "Нафтогазу" та "Укртрансгазу", за 2 млрд кубів газу 2006 року видобутку.

Необхідною умовою проведення фінансового оздоровлення є також продовження Державною службою геології та надр всіх діючих ліцензії "Укрнафти" відповідно до законодавства.

Згідно з графіком погашення податкового боргу половина боргу має бути сплачена до кінця 2018 року, тоді як залишок буде виплачуватись протягом наступних 2 років.

"Укрнафта" розраховує підтвердити в ДФС можливість погодження зазначених пропозицій, оскільки ДФС належить понад 50% кредиторської заборгованості підприємства і без її згоди процедура досудової санації не може бути реалізована", - йдеться в листі Роллінса виконуючому обов’язки голови ДФС Мирославу Продану.

В даний момент податковий борг "Укрнафти" перед ДФС перевищує 13 млрд гривень.

Нагадаємо, Укрнафта збільшила чистий збиток до 8,739 млрд гривень у 2016 році.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтовидобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція Укрнафти, групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського та Генадія Боголюбова - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: