"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банк групи "Континіум" виводить валюту за кордон - поліція

Понеділок, 15 травня 2017, 12:40

Національна поліція підозрює "Банк інвестицій та заощаджень" у виведенні іноземної валюти закордон.

Про це сказано в ухвалах Печерського районного суду Києва, передають "Українські Новини".

У провадженні поліції перебувають матеріали досудового розслідування від 1 лютого за ст. 191 Кримінального кодексу (присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Розслідуванням установлено, що посадові особи "Банку інвестицій та заощаджень" використовують незаконний механізм з виведення за кордон валютних коштів і подальше їх переведення в готівку, з використанням фіктивних суб'єктів господарювання й підставних фізичних осіб, у тому числі з метою наступної їх легалізації.

Реклама:

Суд 11 травня задовольнив клопотання слідчих і надав їм дозвіл на виїмку оригіналів документів, які перебувають у розпорядженні ряду банків і стосуються клієнтів - ТОВ "Вест Ойл Груп", ТОВ "Золотий Екватор", ТОВ "ВОГ Рітейл ", ТОВ" ВОГ Трейдинг".

Ці документи стосуються руху коштів, платіжних доручень і зовнішньоекономічних контрактів у період з 1 січня 2014 до 1 травня 2017.

"Банк інвестицій та заощаджень" пов'язують з ім'ям українських бізнесменів - покійним Ігорем Єремєєвим та Сергієм Лагуром, які раніше виконували обов'язки голови наглядової ради даної кредитної структури.

Єремєєв, Лагур, Попов - партнери по великій українській холдинговій групі "Континіум". Партнерами "Банку інвестицій і заощаджень" виступають компанії WOG і "КОМО", ЗАТ "Галичина" та гіпермаркет "Там Там" - всі вони входять до групи "Континіум".

Співвласники групи компаній "Континіум" Степан Івахів, Сергій Лагур і Петро Димінський контролюють 45% акцій банку.

15% акцій належать Андрію Попову.

За даними НБУ, на 1 січня за розміром активів банк займав 27-е місце (4,58 млрд гривень) серед 93 діючих банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!