НБУ може отримати нового голову ще до літніх канікул Ради

Неділя, 14 травня 2017, 16:00

Президент Петро Порошенко заявив, що новий голова Національного банку України може бути призначений ще до літніх канікул парламенту.

Про це Порошенко заявив під час прес-конференції у неділю.

"Я не виключаю, що це (голосування Ради за призначення нового голови НБУ – Ред.) може відбутися і до літніх парламентських канікул, щоб ми не чекали осені. Думаю, що ця новина вже може бути достатньою", - сказав він.

Раніше Порошенко заявив, що має декілька кандидатів на посаду голови Національного банку України.

Реклама:

"Я маю декілька кандидатів, але без того, щоб я їх не обговорив з представниками Верховної Ради, я вважаю буде не коректно оприлюднювати їх прізвища. Але я виходжу з критерію професіоналізму та патріотизму. Впевнений, що в Україні достатньо таких кандидатів", - сказав президент.

Як повідомлялося, Гонтарева в зв'язку з поданою раніше заявою про відставку призначила з 11 травня виконуючим обов'язки голови центробанку свого першого заступника Якова Смолія.

За її словами, з 11 травня вона буде перебувати у відпустці і розраховує, що найближчим часом Верховна Рада за поданням глави держави розгляне питання про її відставку і призначення нового керівника Нацбанку.

Гонтарева - дев'ятий керівник Нацбанку України за всю історію його існування з 1991 року.

Згідно з Конституцією, главу НБУ призначає Верховна Рада за поданням президента терміном на сім років.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!