ЄБРР відмовився знімати санкції з Росії

Середа, 10 травня 2017, 18:01

Росія на засіданні Ради керуючих Європейського банку реконструкції та розвитку 10 травня безрезультатно спробувала досягти скасування введених в 2014 році обмежень на фінансування проектів в РФ.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Сьогодні на засіданні Ради Керуючих ЄБРР Російська Федерація спробувала досягти скасування обмежень на фінансування проектів у РФ. Ці обмеження було введено в 2014 році", - повідомив міністр.

За його словами, основна аргументація російського керуючого була в тому, що ці обмеження завдають шкоди розвитку приватного сектору економіки Росії та нібито негативно впливають на результати роботи банку.

Реклама:

"В свою чергу, у своєму виступі я наголосив, що ситуація, коли один акціонер ЄБРР здійснює військову агресію проти іншого акціонера, є грубим порушенням норм міжнародного права та є неприпустимою", - заявив Данилюк.

"Крім того, військова та економічна агресія Росії проти України наносить шкоду не тільки Україні, але і Росії, включаючи і приватний сектор, про який так "хвилювався" представник РФ. Я також підкреслив, що необхідно продовжити обмежувальні заходи Банку проти Росії", - додав він.

Міністр наголосив, що на засіданні абсолютна більшість акціонерів підтримали продовження обмежень щодо проектів ЄБРР у Росії.

Раніше повідомлялося, що збільшення капіталу Європейського банку реконструкції і розвитку, якщо воно буде здійснюватися, пройде без участі Росії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: