"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДПЗКУ інвестує 138 мільйонів гривень у модернізацію елеваторів

Неділя, 9 квітня 2017, 12:30

Державна продовольчо-зернова корпорація в 2017 році запланувала вкласти в модернізацію елеваторів і переробних підприємств понад 138 мільйонів гривень.

Про це з посиланням на повідомлення компанії, передає Liga.net.

За словами голови правління ПАТ ДПЗКУ Андрія Задираки, в 2017 році план капітальних інвестицій включає як реалізацію нових проектів з реконструкції та технічного переоснащення, так і завершення проектів модернізації, розпочатих у 2016 році.

"Зокрема, в цьому році плануємо оновити зерносушильне обладнання, модернізувати або частково придбати авто і вагонні ваги, авторозвантажувачі, зерноочисне обладнання, а також оновити технологічне обладнання на переробних філіях. Крім того, частина коштів буде направлена на автоматизацію виробничих процесів і подальше впровадження системи кількісно-якісного обліку на наших підприємствах", - зазначив Задирака.

Реклама:

"Якщо в 2015 р загальний обсяг капітальних інвестицій склав 18 млн грн, то в 2016 р на модернізацію підприємств було спрямовано понад 116 млн грн", - уточнив він.

ДПЗКУ створена Кабінетом міністрів України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій - лінійні і портові елеватори, млини, комбікормові і круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових. У тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,75 млн т зернових вантажів на рік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДПЗКУ за підсумками роботи в 2016 р отримала чистий дохід в сумі 13,1 млрд грн, що майже на 700 млн грн більше ніж у 2015 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: