Правоохоронці прийшли з обшуками в "S. Group" Рибалки

Четвер, 6 квітня 2017, 12:54

Правоохоронні органи проводять обшуки в офісах корпорації "S. Group", яка належить родичам народного депутата Сергія Рибалки.

Про це йдеться в заяві депутата.

"Силовики проводять обшуки в будівлі Дніпропетровської обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка, в офісах, у всіх філіях і на виробництвах групи компаній "S. Group" в Києві та Дніпрі", - заявив Рибалка. Також проводяться обшуки у десятків помічників і знайомих депутата.

За його словами, слідчі дії "супроводжуються грубими порушеннями законодавства - в переважній більшості випадків вже кілька годин не пускають адвокатів, у всіх випадках у людей забрали телефони і не дають нікому дзвонити".

Реклама:

"Силовики закрилися в офісах Дніпропетровської організації Радикальної партії і корпорації "S. Group" і нікого туди не пускають", - сказав Рибалка.

Він також заявив про обшуки у генерального директора компанії групи - ТОВ "Снек-Експорт" - Сергія Білого.

В лютому представники Генпрокуратури та СБУ вже проводили обшуки в офісі Дніпропетровського обласного осередку Радикальної партії та в центральному офісі корпорації S.Group.

Обшуки проводилися у справі про ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

У реєстрі судових рішень є дані про кримінальні провадження щодо корпорації S. Group, що спеціалізується на виробництві снеків (горішків, сухариків, насіння) і підконтрольна родині Рибалки. Ці справи стосуються ухилення від сплати податків.

Останню справу відкрили 19 грудня 2016 року у ДФС Києва. За матеріалами справи, фірма "Снек Експорт" заплатила 1,6 млн доларів кіпрській компанії Lagrion Limited за використання торгових марок.

Йдеться про марки "Semki", "RED", "Мачо", "Козацька розвага", "RIBALKA", "SNEKKIN". Правоохоронці припускають, що таким чином компанії з корпорації S. Group ухилилися від сплати податків.

Крім того, Генпрокуратура ще з березня 2014 року розслідує справу щодо засновника і посадових осіб S. Group, які у 2013-му ухилилися від сплати 8 млн гривень податків.

Раніше, Рибалка заявляв, що його торгові марки зареєстровані за кордоном для уникнення рейдерських атак.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: