Генпрокуратура прокоментувала обшуки в "Укрнафті"

Середа, 5 квітня 2017, 15:22

Обшуки в "Укрнафті" проводяться в рамках кримінального провадження за фактом зловживання посадовими особами компанії, що завдало підприємству збитків на майже 140 млн гривень.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

"Управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем службовими особами "Укрнафти" упродовж 2013-2015 років, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК", - написала Сарган.

За її словами, в ході розслідування встановлено, що продажі сировини здійснювались, переважно, підприємствам, що входили до групи "Приват", а тому керівники "Укрнафти", діючи на користь цих підприємств, умисно надавали до Аукціонного комітету відомості про густину нафти, які не відповідали її реальним характеристикам, зокрема, щодо місткості барелів в 1 тонні нафти.

Реклама:

"У кінцевому рахунку це призвело до заниження об’єму кожного лоту видобутої сировини, виставленого на продаж, і потягло зменшення його вартості, попередньо, завдавши шкоди ПАТ "Укрнафта" на майже 140 млн гривень", - заявила вона.

"В даний час, з метою відшукання документів, що мають значення речових доказів у кримінальному провадженні, слідчими Генеральної прокуратури, за підтримки СБУ, проводяться обшуки у службових приміщеннях ПАТ "Укрнафта", - підсумувала прес-секретар.

Нагадаємо, у середу ГПУ прийшла з обшуками в центральний офіс ПАТ "Укрнафта".

 Пізніше в "Укрнафті" підтвердили обшуки, зазначивши, що вони пов'язані з нафтовими аукціонами 2013-2015 років.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: