"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ вирішив дати Україні мільярд доларів

Понеділок, 3 квітня 2017, 19:11

Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення про виділення Україні четвертого траншу у розмірі 1 млрд доларів.

Про це у Twitter повідомив президент Петро Порошенко.

"Рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення Україні одного мільярда доларів. Це чергове визнання українських реформ", - написав президент.

Як повідомлялося, питання третього огляду програми EFF для України МВФ вилучив з порядку денного засідання виконавчої ради фонду, запланованого на 20 березня.

Пізніше Мінфін пояснив, що перенесення термінів проведення засідання зумовлено необхідністю уточнити розрахунки економічних наслідків заходів, застосованих країною у відповідь на залізничну блокаду на Донбасі, "націоналізацію" українських підприємств, а також у зв'язку з визнанням РФ так званих "паспортів", виданих на цих територіях.

Мінфін і Нацбанк України направили до МВФ скориговані макроекономічні прогнози минулого тижня.

30 березня міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що рада директорів МВФ розгляне питання третього перегляду програми розширеного фінансування EFF для України 3 квітня 2017 року.

Україна з 2015 року реалізує з МВФ 4-річну програму розширеного фінансування EFF, в рамках якої розраховує отримати близько 17 млрд доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: