"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКРЕ пропонує Кабміну зменшити ціну на газ

Понеділок, 3 квітня 2017, 14:10

НКРЕ запропонує Кабміну компенсувати введення плати за розподіл газу за рахунок зменшення ціни газу як товару, який реалізується "Нафтогазом" для потреб населення в рамках спеціальних зобов'язань.

Про це повідомив глава НКРЕ Дмитро Вовк на своїй сторінці в Facebook.

"Уже 2 роки Кабінет міністрів регулює кінцеву ціну на природний газ для потреб населення ... З огляду на зазначене, НКРЕКУ звернеться до Кабінету міністрів України з пропозицією забезпечити непідвищення загального рахунку (кінцевої ціни) для населення", - написав Вовк.

Голова НКРЕ також зазначив, що рішення регулятора про введення плати за підключену потужність поставки газу є логічним продовженням загальної реформи ринку природного газу та призведе зменшення ціни на газ до 6 грн за кубометр, що дозволить знизити витрати для споживачів, які використовують газ для опалення.

Реклама:

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і компослуг, затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання.

Плату з 1 квітня будуть платити споживачі щомісяця, незалежно від фактичного обсягу споживання. Абонплата буде нараховуватися на підставі приєднаної потужності кожного споживача (відповідно до типу газового лічильника).

Відповідно до рішення комісії, з 1 квітня споживачам буде нараховуватися плата за газ, як товар (4942 грн за тисячу кубометрів плюс гранична торгівельна націнка газопостачальної компанії, яка становить 3,2%), а також окремо абонплата за користування приєднаними потужностями.

Згодом Володимир Гройсман заявив, що Кабмін вимагатиме переглянути рішення НКРЕ щодо введення в дію абонентської плати за газ.

Читайте також: Абонплата за газ. Як будемо платити за новими платіжками?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!