СБУ викрила розкрадання 30 мільйонів в аеропорту "Бориспіль"

Понеділок, 3 квітня 2017, 14:06

Співробітники Служби безпеки України спільно з Бориспільською місцевою прокуратурою викрили розкрадання майже тридцяти мільйонів гривень менеджментом державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Про це інформує у понеділок прес-центр СБУ.

Зазначається, що посадовці аеропорту уклали з комерційною структурою контракт вартістю понад 90 мільйонів гривень на будівництво насосно-фільтраційної станції паливно-мастильних матеріалів. Станція відноситься до об’єктів критичної інфраструктури, а її будівництво затверджено планом розвитку аеропорту "Бориспіль"

Правоохоронці встановили, що менеджмент держпідприємства наприкінці 2015 року перерахував бізнесменам більше ніж 28 мільйонів гривень авансового платежу.

Співробітники спецслужби задокументували, що будівництво об’єкту й досі не розпочато. Державні кошти через низку фіктивних фірм виведені організаторами оборудки в "тінь".

Реклама:

Під час обшуків в офісних приміщеннях аеропорту та комерційних структур оперативники СБУ виявили печатки фіктивних фірм, комп’ютери з встановленими системами "Клієнт-Банк" і вилучили фінансову та бухгалтерську документацію, яка свідчить про незаконне привласнення грошей аеропорту "Бориспіль".

Накладено арешт на рахунки комерційних підприємств, що були задіяні у проведенні фінансової оборудки.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!