ЄБРР може виділити Львову 20 мільйонів для вирішення "сміттєвого питання"

Четвер, 27 квітня 2017, 20:50

Європейський банк реконструкції і розвитку може надати Львову 20 млн євро для вирішення проблеми з утилізацією твердих побутових відходів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив старший радник ЄБРР Антон Усов.

"У контексті львівського Весняного ділового форуму ЄБРР оголосив про свою готовність підключитися до вирішення проблеми управління твердими побутовими відходами в місті Львові", - написав Усов.

"Це велике українське місто з населенням близько 750 тисяч щорічно виробляє близько 250 тисяч тонн твердих побутових відходів. Утилізація цих відходів з недавніх пір стала для міста надзвичайно проблематичним питанням", - заявив радник банку.

Реклама:

За його словами, в залежності від результатів техніко-економічного обґрунтування ЄБРР може надати до 20 млн євро на кілька ключових завдань: будівництво сортувальної станції для початку роздільного збору відходів, а також реалізацію першого етапу реконструкції Грибовицького полігону і першого етапу будівництва компостного заводу.

"Даний проект передбачає можливе співфінансування з боку інших міжнародних організацій і може бути підписаний в 3-му кварталі 2017 року", - повідомив Усов.

Як повідомлялося, Україна стала першою країною, де ЄБРР запустив проект фінансової підтримки кліматичних інновацій - програму інноваційних ваучерів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: