СБУ обшукує Dragon Capital через "нелегальний софт"

Середа, 26 квітня 2017, 12:58

СБУ проводить обшуки у компанії Dragon Capital через ніби то нелегальне використання програмного забезпечення.

Про це заявили в прес-службі Dragon Capital.

"Мова йде про незаконне використання програмного забезпечення. СБУ проводить обшуки і каже, що воно нелегальне і може бути використано для негласного отримання інформації. Але при цьому компанія все легально і офіційно купила на ринку", - заявили в прес-службі.

Як зазначається, обшуки почалися півгодини тому.

Реклама:

Раніше, на засіданні уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив розібратися з ситуацією навколо обшуків.

Dragon Capital - одна з найбільших груп компаній, які працюють в сфері прямих інвестицій і фінансових послуг і надають повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів. Dragon Capital здійснює брокерські операції з акціями і борговими інструментами, супровід угод по залученню капіталу, прямі інвестиції і управління активами.

Компанія заснована у 2000 році в Києві.

У 2007-2017 рр. міноритарним пакетом Dragon Capital володів Goldman Sachs, один з найбільших світових банків.

Також існує Dragon-Ukrainian Properties & Development plc (DUPD) - британський фонд, створений інвестиційною компанією Dragon Capital в лютому 2007 року з метою інвестування в український ринок житлової та комерційної нерухомості. DUPD вже інвестував понад $250 млн. в ряд проектів в Україні, серед яких житловий комплекс Obolon Residences, котеджне містечко Green Hills, клубне селище Riviera Villas, мережа гіпермаркетів "Нова Лінія" і компанія Arricano, що інвестує в об'єкти торгової нерухомості: торгово-розважальні центри Skymall (Київ), Sun Gallery (Кривий Ріг), City Mall (Запоріжжя), Inter Mall (Сімферополь) і ін.

Томаш Фіала, голова інвестиційної компанії Dragon Capital є також президентом Європейської Бізнес Асоціації та інвестором видання "Новое время".

Читайте також інтерв'ю з гендиректором інвесткомпанії Dragon Capital Томашем Фіалою: "Без МВФ ми навіть до президентських виборів не дійдемо"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: