Екс-міністр Абромавичус отримав нову посаду в Україні

Середа, 19 квітня 2017, 10:46

Колишній міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус очолив наглядову раду Української академії корпоративного управління за участю представників МВФ, ЄБРР і МФК.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У наглядову раду також увійшли постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше, керуючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж, глава представництва МФК в Україні Олена Волошина.

"Це буде некомерційний проект, який підтримується міжнародними фінансовими організаціями. Завдання - навчати людей як з приватного, так і з державного сектора корпоративного управління", - прокоментував це призначення Абромавичус.

Реклама:

Згідно з даними в держреєстрі юросіб, громадська організація "Українська академія корпоративного управління" зареєстрована на початку березня 2017 року. Її засновниками виступили член Стратегічної групи радників по підтримці реформ в Україні та комітету з призначення керівників держкомпаній Андрій Бойцун, керуючий партнер компанії з пошуку керівного персоналу Odgers Berndtson Роман Бондар і екс-глава цільової команди реформи управління держвласністю МЕРТ Адомас Аудіцкас, який очолив Академію як президент .

Як уточнив Бойцун, членами наглядової ради також стали головний виконавчий директор ІК Horizon Capital Олена Кошарна, директор Офісу по залученню та підтримці інвестицій Даніель Білак, директор інвестиційно-банківського підрозділу ІК "Драгон Капітал" Брайан Бест і екс-член НКЦБФР Оляна Гордієнко, яка нещодавно перейшла в ЄБРР.

"Засновники та члени наглядової ради Академії - люди, які стояли біля витоків корпоративного управління в Україні", - пояснив принципи формування наглядової ради Абромавічус. Він додав, що Академія планує також брати участь в розробці законодавчих і нормативних актів у цій сфері.

Як відомо, 3 лютого 2016 року міністр економічного розвитку і торгівлі Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки і активну протидію проведеним його командою реформ.

Міністр звинуватив народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенко" Ігоря Кононенко блокуванні роботи МЕРТ і здійсненні тиску.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!