МінАПК ініціює запуск нової IT-платформи для аграріїв

П'ятниця, 14 квітня 2017, 09:33

Міністерство аграрної політики і продовольства ініціює розробку і впровадження інноваційної IT-платформи для всіх, хто пов'язаний з агробізнесом.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продоволсьтва Тарас Кутовий під час зустрічі з представниками компанії "Київстар", яка займається розробкою технічної складової платформи, передає прес-служба відомства.

"Мета глобальної ІТ-платформи полягає у тому, щоб знайти нові унікальні можливості для тих, хто займається агропромисловим комплексом, встановлювати відкриті ділові зв'язки між компаніями та впровадити нові технології в АПК", - повідомляється в прес-релізі.

"Одним із елементів інноваційної платформи стане мобільний додаток. Він буде розроблений таким чином, що користувачі зможуть отримувати галузеву інформацію (наприклад, дізнаватись ціни на продукцію, матеріали, новини, погоду, поради тощо), проводити торгові операції, планувати і аналізувати ведення свого бізнесу", - додає прес-служба.

Реклама:

Додаток матиме спеціальний чат для вільного спілкування, обміну досвідом, знаннями, навичками, порадами, ідеями та пропозиціями.

IT-платформа буде розрахована на всіх зайнятих в аграрній сфері, потенціальних фермерів та тих, хто просто цікавиться подіями агропромислового комплексу.

Також цей додаток стане для Міністерства каналом комунікації з аграріями, щодо оперативного інформування про державні програми, отримування статистичної інформації та консультування з різних питань.

Читайте також: Розумний агробізнес. Як українські IT-підприємці завойовують аграрний ринок

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: