Кабмін затвердив план заходів щодо виконання меморандуму з МВФ

Середа, 12 квітня 2017, 16:52

Кабінет міністрів затвердив план заходів в рамках Листа про наміри уряду і Національного банку до Міжнародного валютного фонду і Меморандуму про економічну та фінансову політику від 2 березня.

Відповідне рішення прийнято урядом під час чергового засідання 12 квітня.

Крім того, Кабмін доручив Мінекономіки, Мінсоцполітики, ДФС, Міненерго, Мінрегіону, НКРЕ, Мін'юсту, "Нафтогазу", Міністерству охорони здоров'я, Мінагрополітики, Фонду держмайна, Нацбанку, Державній регуляторній службі щомісяця надавати Мінфіну звіт про стан виконання плану заходів у відповідність до затвердженої форми.

Терміни виконання заходів програми відповідають термінам, встановленим раніше в Меморандумі з МВФ, незважаючи на те, що деякі з них вже минули.

Як повідомлялося, МВФ 5 квітня оприлюднив Меморандум про економічну і фінансову політику України в рамках третього перегляду програми розширеного фінансування EFF на своїх сайтах у вівторок.

Крім цього, оприлюднений меморандум містить додатковий лист від 29 березня, підписаний президентом, прем'єром, міністром фінансів і главою НБУ, в якому вони описують вплив на ситуацію в зв'язку з блокадою неконтрольованих територій і рішенням Фонду відкласти розгляд питання про виділення 4-го траншу кредиту EFF на 1 млрд доларів, попередньо призначеного на 20 березня.

Оприлюднені Фондом матеріали також містять три окремих дослідження: корупція і її вплив на економічне зростання; необхідність реформування пенсійної системи України; а також перехід до інфляційного таргетування і поліпшення грошово-кредитної політики.

Інтерфакс-Україна