Кернел критикує заяву Гройсмана щодо земельної реформи

Понеділок, 10 квітня 2017, 13:18

Один з найбільших аграрних холдингів України Кернел розкритикував заяву Гройсмана щодо земельної реформи.

Про це сказано в повідомленні агрохолдингу.

У Кернел назвали нещодавню заяву прем'єр-міністра політичним кроком:

"Заява прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана про надання права купівлі землі площею до 200 гектар виключно фізичними особами є не більше, ніж політичним кроком і не має нічого спільного з реальною реформою", - відзначаються в заяві.

Реклама:

В агрохолдингу вважають, що фізособи в Україні не мають фінансових та інших ресурсних можливостей для купівлі та обробки землі: "Власники паїв при продажу не отримають за них реальну вартість через відсутність попиту".

"З іншого боку, основою аграрного сектора України є види діяльності, які не можуть бути економічно успішними з земельним банком 200 гектар. Крім того, ринок фізичних осіб буде сприяти розвитку тіньових схем скупки землі і подальшому процвітанню корупції", - відзначають в Кернел.

"У ситуації, що склалася вважаємо правильним залишити дію мораторію в силі до тих пір, поки не буде вироблена зважена консолідована позиція влади з урахуванням інтересів власників землі та економіки України", - сказано в заяві.

Нагадаємо, днями глава уряду заявив, що в Україні можливо запустити продаж землі сільгосппризначення, але не більше ніж по 200 гектарів.

"Нам потрібно провести земельну реформу, щоб ліквідувати корупційні оборудки ... Продаж землі повинна бути можливою. Але її треба обмежити 200 гектарами, щоб не допустити латифундистів, щоб вони скупили всі", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, міжнародний валютний фонд очікує затвердження Верховною Радою законопроекту щодо запуску ринку землі, а також скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: