"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд заарештував майно глави правління "Діві Банку"

Понеділок, 6 березня 2017, 14:35

Печерський районний суд Києва заарештував майно голови правління "Діві Банку" (Київ) Сергія Горбачевського.

Про це свідчать матеріали суду, передають Українські Новини.

Згідно з ними, Національна поліція проводить розслідування відносно голови правління "Діві Банку".

Слідство встановило, що в січні 2015 року Горбачевський з метою незаконного збагачення шляхом зловживання службовим становищем на посаді заступника начальника казначейства "Інтеграл-банку", спільно з групою осіб заволодів коштами на суму 129 млн гривень.

Реклама:

У листопада 2015 він був призначений головою правління "Діві Банку", а в лютому спільно з родичами став власником 82% акцій цієї фінансової установи.

14 лютого ліквідатор "Інтеграл-банку" подав позовну заяву про стягнення з відповідачів, одним з яких є Горбачевський, 280 млн гривень.

Поліція встановила, що йому належить земельна ділянка 0,2884 га, будинок 541,1 кв. м, будинок з будівлями 77 кв. м, 1/3 частини квартири, автомобілі Land Rover Range Rover, Porsche 911 Carrera S, Dodge Ram 1500 і 2 причепа.

27 лютого суд узгодив вимогу слідчого і заарештував вказане майно підозрюваного.

При цьому адвокат Горбачевського заявив, що арешт майна був проведений із серйозним процесуальним порушенням.

"Так, слідчий суддя, маніпулюючи фактами у відкритому засіданні, заявив про неприбуття мого підзахисного, якого взагалі не було повідомлено про судове слухання жодним чином", - заявив він.

"Згідно зі ст. 172, ч.1 КПК, власник майна або його адвокат мають бути обов’язково повідомлені про судовий розгляд щодо арешту. Водночас, прийнявши рішення про арешт майна без повідомлення власника майна, що передбачено в окремих випадках ст. 172 ч.2 КПК, суд належним чином не аргументував  таку позицію, що також є процесуальним порушенням", - додав адвокат.

Як повідомлялося, 20 лютого поліція повідомила про підозру Горбачевському в привласненні 129 млн гривень.

"Діві Банк" заснований у травні 2011 року. Єдиним акціонером банку на 1 жовтня 2014 була компанія DVGroup Limited, тоді як найбільшими кінцевими бенефіціарами - Андрій, Клавдія, Микола та Іван Гути.

Згідно з даними Національного банку України на 1 жовтня 2014 року по розміру загальних активів банк займав 44-е місце (3,452 млрд грн) серед 166 діючих у країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!