Марушевську звинувачують у завданні збитків державі на 6,92 мільйона гривень

Неділя, 5 березня 2017, 16:37

Колишню главу Одеської митниці Юлію Марушевську звинуватили у завданні збитків державі на суму 6,92 мільйона гривень.

Про це Марушевська написала на своїй сторінці в Facebook, з посиланням на ухвалу Печерського суду.

"Це одна з ухвал Печерського суду, за якими проводились обшуки. Подібна була і у тих, хто приходив під двері моєї квартири. Підстава – начебто завдані збитки державі у сумі 6,92 мільйонів гривень через "сумнівні доручення", які передбачали оформлення товарів за ціною вказаною в контракті", - написала вона.

Зокрема, йдеться про два документи: доручення, яке передбачає оформлення за ціною в контракті товарів з 37 країн та доручення щодо Великих платників податків.

Реклама:

"Це ті доручення, які забрали у митників можливість вирішувати на власний розсуд скільки коштує ваш товар і таким чином значно обмежили поле для вимагання хабарів. І так, ці доручення вже були визнані судом як правомірні", - нагадує вона.

За словами Марушевської, ці доручення отримали схвалення та підтримку бізнесу і експертного середовища.

"І лише після того, як ми пішли з митниці, дуже "оперативні" прокуратура та СБУ угледіли в цьому злочинні дії та шкоду державі. Не в мільярдних схемних потоках злочинних кланів, які керують нашою країною! Де юре, нас звинувачують у намаганні провести реальні зміни. Де факто – справа є спробою дискредитації в очах суспільства нашої роботи, яка збурила корупційну систему", - написала вона.

Раніше Марушевська повідомила, що працівники Служби безпеки та Генеральної прокуратури намагалися провести у неї обшуки, в той час як вона перебуває за кордоном.

У генпрокуратурі заявили, що не проводили обшуки у квартирі екс-голови Одеської митниці Марушевської.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!