Єдиний реєстр відшкодування ПДВ розпочне роботу 1 квітня – Порошенко

П'ятниця, 31 березня 2017, 18:48

Президент Петро Порошенко зазначає, що автоматичний реєстр відшкодування податку на додану вартість на сайті Міністерства фінансів має розпочати роботу в повному обсязі з 1 квітня 2017 року.

Про це він сказав на засіданні Нацради реформ у Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"1 квітня в повному обсязі починає працювати автоматичний реєстр відшкодування ПДВ", - сказав він.

За словами глави держави, це має бути прозора та ефективна система відшкодування ПДВ, коли кожен зможе подивитися реєстр Державної фіскальної служби.

Реклама:

"Ми не просто маємо відкрити цей реєстр, але зробити так, щоб черговість відшкодування ПДВ суб'єктам господарювання була абсолютно прозорою. Раніше подав на відшкодування, раніше й одержав. Кожне втручання в реєстр та електронну програму є кримінальним злочином", - сказав Порошенко.

За його словами, на засіданні Нацради реформ необхідно обговорити, чи готова програма, а також не допустити можливих правопорушень у системі відшкодування ПДВ напередодні запуску реєстру.

"Ми всі доклали максимум зусиль, щоб нарешті 1 квітня запустити (реєстр - ІФ), поки що в тестовому режимі, на три місяці, але я думаю, що він має працювати з першого дня ефективно, з другого півріччя - в повному обсязі", - сказав президент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: