"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пошта Чехії переходить на електромобілі

П'ятниця, 31 березня 2017, 14:55

Підприємство Česká pošta ("Чеська пошта") хоче замінити звичайні автівки на електромобілі й оголосило про перший тендер на оренду 60 електрокарів на 5 років.

Про це повідомляє Ecotown  з посиланням на OilNews.

Орієнтовна вартість замовлення – 30 млн. крон (більше 1,11 млн. євро). Це найбільше замовлення електромобілів в історії Чехії.

"У містах, де наші автомобілі їздять на відносно невеликі відстані і часто зупиняються, електромобілі будуть набагато вигіднішим рішенням, ніж традиційні авто", – говорить прес-секретар "Чеської пошти" Матіаш Вітик.

Реклама:

За його словами, листоноші використовуватимуть електромобілі в Празі, Брно, Пардубіце, Ліберці та інших містах.

"Чеська пошта" минулого року тестувала два електромобілі: Nissan eNV200 і Peugeot Partner Electric. Їх взяли в оренду у компанії ČEZ. Результати випробування були позитивними, тому підприємство оголосило тендер на нові електромобілі.

Їх використання не лише обійдеться пошті дешевше, а й дозволить компанії зробити свій внесок в поліпшення екології.

Найближчим часом в Чехії планують також розвинути електромобільну інфраструктуру. Дві найбільші компанії – Škoda Auto і ČEZ – оголосили про намір співпрацювати в галузі виробництва електромобілів і розгортанні мережі станцій швидкої зарядки (зараз їх у країні близько 70-ти).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!