ВТБ планує продати українську "дочку" в травні-червні

Середа, 29 березня 2017, 17:34

ВТБ може продати український "БМ Банк" в травні-червні, претендують український інвестор і консорціум інвесторів з США і Європи.

Про це повідомив журналістам перший заступник голови ВТБ Юрій Соловйов, передає "Прайм".

"Timeline таких угод - 3-4 місяці. У нас приблизно такий же йде процес з "БМ Банком" в Україні. У нас є дві групи покупців, ми зараз з ними домовилися, будемо подавати документи в НБУ і чекати їх дозволу. З цього процесу ми знаємо, що з моменту договору і до моменту продажу, якщо все буде добре, це займе травень-червень мінімум", - повідомив він.

"Це різні групи покупців, там навіть конкурентний процес є. Цінові параметри приблизно однакові, але є різні набувачі, звідси подивимося, як на них буде дивитися регулятор", - заявив Соловйов.

Реклама:

"Одні - це консорціум європейських і американських інвесторів, інші - місцеві колеги. Там банк насправді дуже маленький, він практично зведений до юридичної ліцензії і невеликого офісу", - додав він.

Як відомо, у грудні український дочірній банк ВТБ потрапив під санкції США. Банк тоді заявив, що продовжує працювати в штатному режимі, санкції не позначилися на його діяльності.

ВТБ Банк заснований в 1992 році. Основним акціонером банку є ВАТ "Банк ВТБ" (Росія, 99,97%).

Згідно з даними Нацбанку, на 1 жовтня 2015 року з розміром загальних активів ВТБ Банк займав 12-е місце (25,279 млрд грн) серед 123 банків, що діяли в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!