"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна хоче запустити "електронний супермаркет"

Вівторок, 28 березня 2017, 15:50

Державні активи, вартість яких нижча за 250 мільйонів гривень та які підлягають приватизації, мають продаватися через електронний майданчик.

Про це на прес-конференції розповів голова Фонду державного майна Ігор Білоус, повідомляє Укрінформ.

"Ми відходимо від людського фактору, виключаємо інститут оцінювачів. Ціну об'єктів визначатиме ринок. Продаж здійснюватиметься через електронний майданчик. Наше завдання - позбутися активів, що обтяжують державу. Ви, мабуть, про це не знали, але близько 10% малих об'єктів приватизації - це сауни", - розповів Білоус.

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, у свою чергу, додав, що підготовка до процесу приватизації малих об'єктів потребує видатків більших, ніж потім держава отримує доходу.

Реклама:

"Процес настільки забюрократизований, що потенційний інвестор не купуватиме у фонду державного майна. Хотілося б цей процес спростити, щоб це стало таким собі супермаркетом", - заявив він.

"Хтось може хотіти придбати квартиру чи машину, дешевше, ніж на ринку. Має бути можливість подивитися, а що ж продає держава", - зазначив Нефьодов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!