"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українську "дочку" Сбєрбанку оцінювали в 450-680 мільйонів доларів

Вівторок, 28 березня 2017, 10:57
Григорій Гусельников
Григорій Гусельников

Покупці української "дочки" Сбєрбанку раніше оцінювали актив в 450-680 мільйонів доларів.

Про це повідомляє російський "Комерсант".

Співрозмовники видання запевняють, що один з нових власників банку Григорій Гусельников вів переговори зі Сбєрбанком і раніше, але тоді продавець міг диктувати свої умови і угода не відбулася.

"Ціна оголошеної вчора угоди невідома. Раніше потенційні покупці оцінювали українську "дочку" Сбєрбанку в 450-680 млн доларів", - пише видання.

Реклама:

Як відомо, Григорій Гусельников (через Norvik Banka) придбає 45%, Саїд Гуцерієв - 55%.

Саїд Гуцерієв
Саїд Гуцерієв

Як пояснив Гусельников, AS Norvik Banka і він сам підписали угоду про участь в інвестиційному консорціумі з придбання українського підрозділу російського Сбєрбанку.

"Ця угода дозволить запропонувати українським клієнтам обслуговування, побудоване на європейських принципах якості, прозорості та доступності, зберігши технологічний рівень банку", - сказав Гусельников.

"Ми підтримуємо європейський вибір України і віримо, що своєю роботою зможемо сприяти майбутньому економічному зростанню країни", - додав він.

За словами глави Norvic Banka Олівера Брамуелла, українська економіка пройшла нижчу точку кризи.

Гусельников також зазначив, що разом з основною угодою AS Norvik Banka запланував ряд заходів щодо скорочення присутності на російському банківському ринку.

Це дозволить підняти ефективність інвестицій і ліквідувати ряд політичних ризиків, пов'язаних з географією роботи банку, уклав він.

Раніше стало відомо, що Сбербанк РФ продає свою українську "дочку".

Основним покупцем українського дочірнього банку Сбербанку виступить син власника нафтової компанії "Русснефть" Михайла Гуцерієва - Саїд.

Ще одним покупцем виступить Norvik Banka Григорія Гусельникова.

Як повідомлялося, в середині березня представники націоналістичних організацій в центрі Києва замурували вхід в центральне відділення Ощадбанку.

27 березня партія "Національний корпус", представники якого блокують роботу банків з російським капіталом в Україні, заявила про тимчасове припинення блокади з тим, щоб українці змогли забрати свої заощадження, проте планує наступний етап до повного припинення роботи всіх філій Сбербанку Росії в Україні.

Читайте також: Сбєрбанк йде. Чому це погано

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!