"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Відділення "Сбєрбанку" розблокують, щоб вкладники забрали свої кошти

Понеділок, 27 березня 2017, 18:01

Політична партія "Національний корпус" вирішила на короткий термін розблокувати відділення російського "Сбєрбанку".

Про це йдеться у заяві НК.

У повідомленні наголошується, що "блокада кривавого російського капіталу успішно досягла завершення першого стратегічного етапу".

"Під тиском вуличних протестів офіційно заборонено здійснювати будь-які зовнішні фінансові операції російських банків в Україні на користь пов’язаних із ними осіб, зокрема, виводити капітал в РФ. Відтепер російським резидентурам стане набагато важче перекачувати кошти з української економіки в російську", - йдеться у заяві.

Реклама:

"Втім, Національний Корпус не має наміру зупинятися на досягнутому. Ми оголошуємо про підготовку наступного етапу банківської блокади. Її масштаби розширяться до повного припинення роботи всіх філій "Сбєрбанку Росії" в Україні", - повідомляє прес-служба.

"Ми на короткий час розблоковуємо відділення російських банків, розуміючи, що вкладниками у них, зокрема, стали звичайні громадяни. Проте, звертаємось до них проявити національну солідарність із нашим спільним фронтом боротьби з агресором й водночас врятувати свої кошти", - повідомили у НК.

Як зазначається, масове закриття депозитів українців в окупаційних банках завдасть фінансового удару по агресору, а відкликання ліцензій Національним банком та націоналізація активів вивільнить кошти, яких бракує на відбудову зруйнованого українського Донбасу.

"Водночас ми застерігаємо владу не допустити продажу цих банків підставним посередникам через треті руки", - заявили у НК.

"Разом із тим ми нагадуємо, що сприяння роботі "Сбєрбанку" в Україні має ознаки злочину, передбачені статтею 111 КК України ("державна зрада"). Відповідно вимагаємо у СБУрозпочати розслідувати діяльність голови НБУ Валерії Гонтарєвої та її клерків", - йдеться у заяві.

У вівторок повідомлялося, що два відділення Сбєрбанку відновили роботу, три залишалися заблокованими.

Як повідомлялося раніше, президент затвердив рішення РНБО про застосування санкцій до п'яти банків з російським капіталом. Санкції, введені на рік, забороняють українським банкам виводити капітал з країни на користь своїх материнських структур.

12 березня у різних областях України активысти позаливали банкомати "Сбєрбанку" монтажною піною, а 14 березня у Києві замурували одне з відділень цього банку.

Пізніше замглави НБУ Катерина Рожкова звернулася до правоохоронних органів з проханням забезпечити безперебійну роботу відділень банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!