Литовець вкрав у двох IT-гігантів 100 мільйонів доларів

Понеділок, 27 березня 2017, 16:47

Громадянин Литви зміг виманити більше 100 мільйонів доларів у двох великих американських компаній за допомогою фішингу.

Про це повідомляє Reuters.

Назви постраждалих компаній не повідомляються, але за інформацією міністерства юстиції США, жертвами стали "транснаціональна технологічна компанія" і "транснаціональна компанія, що веде бізнес в області соціальних медіа".

Як виявило слідство, 48-річний Евалдас Рімасаускас зареєстрував в Латвії компанію з назвою, ідентичною до назви великого і відомого азіатського виробника технологічного обладнання, а також відкрив численні банківські рахунки в різних країнах, в тому числі у Східній Європі і на Кіпрі.

Реклама:

Користуючись тим, що перша з постраждалих компаній є давнім партнером згаданого азіатського виробника, і багатомільйонні платежі між цими корпораціями - звична справа, Рімасаускас обманом домігся того, що співробітники постраждалої компанії перевели великі кошти на відкриті хакером рахунки.

Для цього він використовував фішингові листи, які виглядали так, ніби вони виходили від азіатського виробника обладнання.

Отримані гроші зловмисник оперативно перекладав зі своїх рахунків в Латвії та на Кіпрі на інші - в Словаччині, Литві, Угорщині та Гонконзі. Щоб не викликати підозр у банків, Рімасаускас підробляв рахунки, контракти і листи, щоб ті виглядали так, ніби їх підписували керівники постраждалих корпорацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: