"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна і Болгарія обговорюють можливість залізничного сполучення

Неділя, 26 березня 2017, 14:57

Питання налагодження прямого залізничного сполучення за маршрутом Київ-Софія обговорювалося 24 березня в болгарській столиці міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном і міністром транспорту інформаційних технологій і зв'язку Болгарії Христо Олексієвим.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на інформацію МІУ.

Були порушені також інші аспекти співпраці країн у транспортній сфері.

Сторони обговорили питання організації міжнародного прямого вантажного залізнично-поромного сполучення між Україною і Республікою Болгарія, проблеми відновлення прямого авіаційного сполучення Одеса-Варна, а також прямого залізничного сполучення Київ-Софія. Окрему увагу було приділено відновленню дороги Одеса-Рені, йдеться в повідомленні відомства.

Реклама:

Нагадаємо, що питання налагодження залізничного сполучення між Україною і Болгарією був серед тих, які обговорювалися в червні минулого року на зустрічі Президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Болгарії Бойко Борисова. Тоді Порошенко висловив надію, що за результатами переговорів "буде прискорена робота з налагодження залізничного та поромного сполучення" між двома країнами.

У січні 2017 року голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун заявив про те, що компанія планує запустити пасажирські поїзди в європейські країни, серед яких і Болгарія.

"Ми плануємо запустити повідомлення з Польщею, Австрією, Болгарією", - повідомив Балчун. Дату запуску і кінцеві станції нових поїздів глава "Укрзалізниці" не назвав.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: