"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дороги на баланс облдержадміністрацій почнуть передавати цієї осені

Понеділок, 20 березня 2017, 17:54

З 2018 року в Україні близько 120 тисяч кілометрів доріг перейдуть на баланс місцевих органів, тоді як в управлінні Укравтодору залишиться не більше 50 тисяч кілометрів доріг.

Про це повідомив міністр Володимир Омелян на засіданні Ради регіонального розвитку, передає УНІАН.

Передача частини доріг місцевого значення в управління місцевим органам влади в рамках децентралізації управління дорожнім господарством почнеться з осені поточного року.

"З осені цього року ми плануємо впровадити перші пілотні кейси в областях з передачі доріг у місцеве управління", - повідомив міністр на засіданні.

Реклама:

Омелян зазначив, що в рамках ухвалених торік законів про створення державного дорожнього фонду, з 2018 року в Україні близько 120 тис. км доріг перейдуть на баланс місцевих органів, тоді як на балансі Державного агентства автомобільних доріг України залишиться не більш як 50 тис. км доріг.

Міністр уточнив, що в рамках децентралізації облдержадміністрації отримають 35% від наповнення дорожнього фонду, який запрацює з 2018 року.

"Ми очікуємо цю цифру приблизно у 15 млрд. гривень, які будуть спрямовані на ремонт і реконструкцію доріг місцевого значення", - наголосив Омелян.

Крім того, Омелян повідомив про плани в поточному році провести інвентаризацію місцевих доріг.

У грудні 2016 року Порошенко підписав ухвалені Верховною Радою закони про створення дорожнього фонду, а також про передачу доріг місцевого значення в управління місцевій владі. Дорожній фонд планується наповнювати за рахунок збору акцизу від ввезення нафтопродуктів в країну, плати за проїзд автодорогами перевантажених транспортних засобів та інших платежів.

Читайте також: Дорожній фонд та децентралізація доріг. Як це буде.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: