"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Президент: кошти МВФ не розкрадаються, а працюють на гривню

Понеділок, 20 березня 2017, 12:01

Президент Петро Порошенко заявив, що кошти, отримані від Міжнародного валютного фонду не проїдаються, а працюють на стабільність гривні.

Про це Порошенко заявив під час засідання Ради регіонального розвитку в Києві.

"Золотовалютні резерви танули, неначе сніг навесні, і на лютий 2015 року всохли практично до 5 млрд доларів", - сказав президент.

Порошенко нагадав,що на сьогоднішній день вони становлять 15,5 млрд.

Реклама:

"Саме туди в першу чергу пішли кошти, отримані від Міжнародних фінансовий організацій і 100% коштів Міжнародного валютного фонду", - заявив він.

"Кожна копійка, яку Україна отримала від МВФ, зберігається у золотовалютних резервах держави і працює на стабільність національної грошової одиниці", - підсумував президент.

Як відомо, Рада директорів МВФ перенесла запланований на понеділок розгляд питання про завершення третього перегляду програми розширеного фінансування для України.

У Мінфіні заявили, що перенесення спричинено потребою в уточненні розрахунків економічних наслідків заходів, застосованих Україною у відповідь на блокаду і захоплення українських підприємств на непідконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей, а також у зв'язку з визнанням російською стороною документів, виданих на цих територіях.

У свою чергу, Національний банк у відповідь на запити ЗМІ повідомив, що Україна знаходиться в програмі співпраці з МВФ.

"Останній хід подій в країні потребує додаткового вивчення їх потенційного впливу на економіку і його облік в макроекономічних прогнозах програми співпраці з Фондом", - повідомляється на сторінці Нацбанку в Facebook.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!