МВФ очікує оновлені макропрогнози по Україні

Понеділок, 20 березня 2017, 11:09

Міжнародний валютний фонд очікує від Національного банку та Міністерства фінансів макроекономічні розрахунки протягом декількох днів для того, щоб повернутися до розгляду українського питання.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив представник України в МВФ Владислав Рашкован.

Він нагадав, що Міжнародний валютний фонд переніс розгляд виділення чергового траншу для України.

"Можу тільки додати, що розраховую, що НБУ з Мінфіном зможуть протягом кількох днів надати необхідні макророзрахунки, і ми зможемо дуже скоро повернутися до розгляду питання виділення коштів Україні", - написав він.

Реклама:

Як відомо, Рада директорів МВФ перенесла запланований на понеділок розгляд питання про завершення третього перегляду програми розширеного фінансування для України.

У Мінфіні заявили, що перенесення спричинено потребою в уточненні розрахунків економічних наслідків заходів, застосованих Україною у відповідь на блокаду і захоплення українських підприємств на непідконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей, а також у зв'язку з визнанням російською стороною документів, виданих на цих територіях.

У свою чергу, Національний банк у відповідь на запити ЗМІ повідомив, що Україна знаходиться в програмі співпраці з МВФ.

"Останній хід подій в країні потребує додаткового вивчення їх потенційного впливу на економіку і його облік в макроекономічних прогнозах програми співпраці з Фондом", - повідомляється на сторінці Нацбанку в Facebook.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!