"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКРЕ хоче закласти в тариф для ТЕЦ зростання цін на вугілля на 26%

Четвер, 16 березня 2017, 15:14

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, при перегляді тарифів на відпуск тепла і електроенергії для теплоелектроцентралей планує закласти зростання ціни вугілля на 26,2-26,5%.

Про це йдеться в матеріалах комісії до засідання 21 березня, пише "Інтерфакс-Україна".

Згідно з матеріалами, планується закласти ціну вугілля антрацитної групи в розмірі 2,222 тисяч гривень за тонну, газової групи - 2,071 тисяч гривень за тонну, тоді як при встановленні тарифів для ТЕЦ в грудні 2016 року для антрацитової групи була встановлена ціна 1,757 тисяч гривень за тонну, для газової - 1,641 тисяч гривень за тонну.

У НКРЕ наголошують, що на підставі моніторингу та аналізу цін на міжнародних ринках вугільної продукції планується врахувати в тарифах ТЕЦ на період з квітня по грудень 2017 року середню ціну вугілля на рівні 70,48 доларів за тонну при калорійності 6000 ккал/кг з урахуванням курсу 26,89 гривні за долар.

Реклама:

Крім того, при розрахунках тарифів ТЕЦ пропонується врахувати середню ставку фрахту на перевезення вугілля з портів Амстердам-Роттердам-Антверпен в українські порти на рівні 9,84 дол/тонна і середню ставку перевантаження на рівні 7,19 дол/тонна.

Таким чином, в тарифах планується врахувати середньоринкову ціну вугілля на європейському ринку з доставкою та розвантаженням в Україні в розмірі 87,51 дол/тонна.

НКРЕ планує встановити нові ціни на відпуск електроенергії для ТЕЦ з 1 квітня, теплової енергії - з 1 липня 2017 року.

Згідно з проектом постанови, для вугільних ТЕЦ тариф на відпуск електроенергії зросте на 9,2-22,7%, тоді як для газових практично не зміниться.

Як повідомлялося, паливна складова в тарифах ТЕЦ коливається на рівні від 80 до 92%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!