Порошенко ввів у дію рішення РНБО про припинення переміщення вантажів

Четвер, 16 березня 2017, 14:18

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про тимчасове припинення переміщення вантажів через лінію розмежування на Донбасі.

Відповідний указ глави держави від 15 березня оприлюднено на сайті президента в четвер.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року "Про невідкладні додаткові заходи із протидії гібридним загрозам національній безпеці України" – йдеться в документі.

На Міністерство внутрішніх справ, Національну поліцію, Національну гвардію, Державну фіскальну службу за участю СБУ покладається забезпечення виконання цього рішення шляхом припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей шляхами залізничного і автомобільного сполучення.

Водночас мають бути створені умови для залучення громадськості до контролю за реалізацією заходів, передбачених цим рішенням.

Реклама:

Вказаним структурам також наказано вжити додаткових заходів щодо зміцнення публічної безпеки, протидії диверсійним і терористичним проявам, спробам порушення громадського порядку.

Контроль за виконанням цього рішення РНБО покладається на секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова.

Як відомо, вранці 15 березня президент Петро Порошенко, відкриваючи засідання РНБО, запропонував прийняти рішення про повну зупинку транспортного сполучення з окупованими територіями.

РНБО прийняла рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення.

Порошенко наголосив, що українська сторона скасує заборону на пересування вантажів через лінію розмежування, якщо підприємства на окупованих територіях Донбасу будуть повернуті українським власникам і запрацює режим припинення вогню.

Перекриття транспортних шляхів в напрямку ОРДЛО не стосується гуманітарних вантажів.

В МВС роз'яснювали, що українці зможуть перетинати лінію розмежування в зоні АТО пішки або громадським чи приватним транспортом після відповідної перевірки правоохоронцями.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: