"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гройсман розповів про масштабну корупцію на Одеській митниці

Четвер, 16 березня 2017, 10:32

Державана фіскальна служба направила спеціальний підрозділ на Одеську митницю, який за 5 днів виконав місячний план надходжень.

Про це розповів прем'єр-міністр Володимир Гройсман на 13 Щорічній інвестиційній конференції в Києві.

"В 2017 році ми забезпечили відповідний фінансовий механізм для модернізації української митниці. Ми хочемо, щоб вона була прозора, достатньо автоматизована. Ми хочемо, щоб вона була максимально швидкою. Які перепони тут є? Для того, щоб все це впровадити, нам буде потрібна підтримка парламенту", - зазначив він.

Реклама:

За словами Гройсмана Уряд "буде боротися за те, щоб законодавство України було змінено так, і щоб бізнес міг отримувати якісні послуги".

"Новий керівник - в.о. керівника ДФС  вчора набрав мене, коли я перебував в Туреччині і розповів мені про результати роботи Одеської митниці. Ми насправді сформували окремий підрозділ із 17 осіб, який виїхав на Одеську митницю для того, щоб правильно організувати там роботу" – додав прем’єр.

За його словами, за 5 днів роботи Одеська митниця виконала план надходжень за один місяць.

"Уявіть наскільки масштабні корупційні речі були на Одеській митниці. Одеська митниця - це 50% товароруху в Україні", - заявив Гройсман.

"Ми припинимо це, ми подолаємо корупцію на всіх митницях нашої країни, ми забезпечимо реформування митниці. Ми ліквідуємо неефективні митниці. І робимо дві речі: з одного боку ми зможемо наповнювати український бюджет, з іншого боку - створимо умови для якісної конкуренції, ліквідувавши так званий сірий імпорт", - додав він. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!