Позови України проти РФ поповнять факти "націоналізації" в ОРДЛО

Середа, 1 березня 2017, 16:32

Факти націоналізації українських підприємств на території ОРДЛО будуть включені в міжнародні позови України проти Російської Федерації, як держави-агресора.

Про це повідомив журналістам у Києві в середу міністр юстиції Павло Петренко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми розуміємо, що владою "ДНР/ЛНР" керують з Москви. Їхні заяви це озвучення позиції офіційної Москви, як держави-агресора, щодо тих чи інших дій", – заявив міністр.

"Ми будемо всі ці факти включати в наші міжнародні позови, і це буде предметом міжнародних судових рішень. Росія буде нести за це відповідальність, в тому числі і майнову", – зазначив Петренко.

Як відомо, У середу 1 березня донецькі і луганські бойовики заявили, що підприємства під українською юрисдикцією, розташовані на тимчасово окупованій території Донбасу, переходять під "зовнішнє управління" бойовиків "ДНР" та "ЛНР".

У вівторок ввечері СБУ оприлюднило запис розмови ватажка бойовиків Олександра Захарченка про те, що вони готують власну "блокаду", зокрема постачання вугілля, на територію підконтрольну Києву.

У Кремлі, звідки керують бойовиками на Донбасі, заявили, що не вважають "віджиманням" так звану "націоналізацію" підприємств.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: