"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" у березні купить газу на 220 мільйонів євро

Середа, 1 березня 2017, 15:48

НАК "Нафтогаз України" у березні закупить у європейських постачальників 1,1 млрд кубометрів газу на загальну суму понад 220 млн євро.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"Нафтогаз" виділено перші п’ятнадцять акредитивів в рамках кредитного договору з Citi та Deutsche Bank, гарантованого Світовим Банком", - повідомляє прес-служба.

Згідно з повідомленням, акредитиви на загальну суму понад 220 млн євро будуть використані протягом березня цього року для закупівлі газу у європейських постачальників, обраних за тендерними процедурами Світового банку.

Реклама:

"Закупівлі газу передбачаються в обсязі до 1,1 млрд кубометрів. Кошти за акредитивами постачальники отримуватимуть від кредиторів по факту поставки газу в Україну протягом квітня", - йдеться у повідомленні.

"Нафтогаз повинен здійснити погашення кредиту за дванадцять місяців з моменту його надання. Загальний обсяг кредитної лінії, гарантованої Світовим Банком, складає суму, еквівалентну 500 млн доларів", - повідомляє прес-служба.

Раніше головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що в березні компанія планує імпортувати не менше 40 млн кубометрів газу на добу з Європи.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!