"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов і Тігіпко зацікавилися "Платинум Банком"

Четвер, 9 лютого 2017, 14:44

ТАСкомбанк і Перший український міжнародний банк зацікавлені в покупці активів неплатоспроможного Платинум Банку і зараз проводять їх оцінку.

Про це повідомив директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін, передає "Інтерфакс-Україна".

"На банк заявилися два банки - ТАСкомбанк і ПУМБ - з питання прийому пасивів і активів. Вони зараз в кімнаті даних дивляться активи і хочуть скласти свої пропозиції щодо передачі активів в ці банки. Поки відповіді не можу дати - чи відбудеться ця операція або не відбудеться", - сказав він в ході прес-клубу в четвер.

За його словами, потенційні покупці цікавляться, в першу чергу, роздрібним портфелем банку.

Реклама:

"Якщо пропозиції банків будуть вищими, ніж оціночна вартість незалежних оцінювачів, то можливо така операція і відбудеться", - зазначив Ворушилін.

Фонд гарантування повідомляв, що два потенційні інвестори подали заявки на ознайомлення з фінансовою звітністю та документами неплатоспроможного Платинум Банку.

Як зазначалося, незалежно від результатів конкурсу, виплати гарантованої суми вкладникам банку почнуться в терміни, передбачені законодавством. Вони припадають на третю декаду лютого поточного року.

За інформацією Фонду, Платинум Банк - перший, де гарантована сума буде виплачуватися і фізособам-підприємцям.

Сума коштів фізосіб, яка може бути відшкодована, станом на 11 січня 2017 року, за даними звітності неплатоспроможного банку становила близько 4,9 млрд гривень.

Як відомо, 11 січня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАТ "Платинум Банк" до категорії неплатоспроможних.

Читайте також: Останній "пилосос": як довго ще протягне Платинум банк

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!