Україна закуповує російські двигуни для БТР через молдовську фірму - ЗМІ

Четвер, 9 лютого 2017, 08:38

Російські двигуни для української військової техніки купують за завищеними цінами через фірми з Молдови.

Про це йдеться у сюжеті Слідства.інфо.

"(…) молдавська компанія купила на заводі КАМАЗ 20 двигунів, ця компанія ввезла ці двигуни в Молдову на двох вантажівках. Компанія, яка ввозила ці двигуни - це молдовсько-українська компанія. Через кілька днів ці двигуни вона перепродала іншій компанії – "Автопрезенту", інша молдавська компанія перепродала третій, німецькій компанії, і німецька вже ввезла ці двигуни в Україну. Це схема, в якій беруть участь 4 економічних агента...", - пояснюють автори розслідування.

Реклама:

Згідно з інформацією, щоб не купувати мотори напряму з Росії, дочірнє підприємство "Укроборонпрому" "Укрінмаш" провело закупівлю 20 двигунів для українських БТР-80 через молдавські фірми–посередники.

Український оборонний концерн заплатив за двигуни по 15 тисяч доларів за одиницю.

Намагаючись порахувати, скільки насправді двигуни коштують в Молдові, журналісти дістали кілька комерційних пропозицій.

У Молдові вказані комплектуючі готові були продати не дорожче 10 тисяч євро, включно з ПДВ, за штуку, що дешевше майже на 5 тисяч від того, що заплатило дочірнє підприємство "Укроборонпрому" посередникам.

За даними журналістів, через засновників молдавська фірма "APROTEHPRO" пов’язана з братами Бабенками, які входять до близького оточення екс-нардепа "Батьківщини" Олександра Дубового.

За даними медіа, значний вплив на роботу "Укроборонпрому" чинить народний депутат Сергій Пашинський, який очолює парламентський комітет з питань національної безпеки та оборони. Олександр Дубовой – давній друг Пашинського. Нещодавно їх бачили разом, коли вони виходили з Адміністрації президента.

Сам Дубовий заявляє, що до поставок двигунів відношення не має.

"Із Пашинським зустрілись на виході із АП (мені не замовили перепустку), де він, взявши мене за руку, і ми  пішли, я повернув у бюро перепусток, а він до свого  авто!", - пояснив спільну із Пашинським прогулянку Банковою Дубовой.

Про справи, які він вирішував в Адміністрації президента, екс-нардеп говорити відмовився.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: