"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ГПУ затримала директора департаменту НБУ на хабарі у 25 тисяч доларів

П'ятниця, 3 лютого 2017, 10:44

Під час отримання останньої частини хабаря у сумі 25 тис доларів Генпрокуратура затримала директора одного із департаментів Нацбанку Сергія Шацького та трьох його спільників, які виступали у ролі посередників.

Про це йдеться у повідомленні ГПУ.

Як зазначається, один із вказаних посередників є громадянином Республіки Азербайджан.

 

"Шацький розробив злочинну схему, спрямовану на вимагання та отримання через зазначених посередників від директора одного із ТОВ неправомірної вигоди на загальну суму 35 тис доларів у два етапи за реєстрацію в НБУ внутрішньодержавної платіжної системи "Платисервіс" для здійснення готівкових та безготівкових переказів в межах України та видачу вказаному підприємству відповідного свідоцтва", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
 

Згідно із повідомленням ГПУ, Шацькому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України, а також його спільникам за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України (одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди у особливо великому розмірі для себе, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди, а його спільникам посередництво у її отриманні) та на даний час вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, 24 січня Національний банк узгодив правила внутрішньодержавної платіжної системи "Платисервіс" та видав платіжній організації цієї системи ТОВ "Платисервіс" свідоцтво від 24 січня 2017 року № 32.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: