Котирування євробондів ДТЕК впали на 7 процентних пункту

Вівторок, 28 лютого 2017, 16:22

Єврооблігації ДТЕК на 1,275 млрд дол. з погашенням в 2024 році впали в ціні на 6,821 відсоткового пункту на тлі побоювань переходу підприємств енергохолдингу під контроль так званих "ДНР" та "ЛНР".

Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на Bloomberg.

Згідно із даними Bloomberg, за станом на 14:45 кв папери торгувалися за ціною 80,179% номіналу, що передбачає їх прибутковість на рівні 14,783% річних.

Всі інші єврооблігації українських емітентів демонстрували змішану динаміку вартості в межах 1 процентного пункту, в тому числі євробонди "Метінвесту" подорожчали на 0,228 п.п. - до 97,149% номіналу.

Реклама:

Як повідомлялося, ватажки бойовиків "ДНР" та "ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницкий раніше заявили про намір ввести зовнішнє управління на всіх підприємствах української юрисдикції, які перебувають на підконтрольних їм територіях, якщо до 00:00 середи (1 березеня 2017 року) блокада не буде знята.

Крім того, в "ДНР" та "ЛНР" пообіцяли припинити постачання Києву вугілля.

Раніше, в прес-службі фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) повідомили, що підприємства групи на неконтрольованій українською владою території Донбасу (НКТ) працюють в штатному режимі.

ДТЕК - стратегічний холдинг, що здійснює управління операційними компаніями з активами в вуглевидобутку, тепловій енергетиці і дистрибуції, а також в альтернативній енергетиці та у видобутку газу.

Чисельність співробітників ДТЕК - 118 тис. чол. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: