"Укренергомонтаж" побудує залізницю в Чорнобильській зоні

Понеділок, 27 лютого 2017, 12:13

Державне підприємство "Енергоатом" уклало контракт з ПрАТ "Укренергомонтаж", що входить в державну будівельну корпорацію "Укрбуд", на будівництво залізниці в Чорнобильській зоні відчуження.

Про це йдеться в повідомленні компанії,  пише Інтерфакс-Україна.

Як зазначили у прес-службі, "Укренергомонтаж" побудує ділянку залізничного полотна між існуючою лінією Вільча - Янів та будівельним майданчиком Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП).

"На виконання цього проекту нам дали 14 місяців. Зараз йде підготовчий процес, а через місяць ми зможемо приступити безпосередньо до будівництва шляхів. Загальна протяжність нової гілки становитиме 5,8 км", - цитується в повідомленні гендиректор "Укренергомонтаж" Михайло Бородавко.

Реклама:

Відповідно до прес-релізу, нова ділянка залізниці призначена для транспортування відпрацьованого палива з діючих атомних електростанцій України.

"Сьогодні ця проблема стоїть особливо гостро, так як після розриву економічних відносин з Російською Федерацією, куди паливо відправляли на зберігання в попередні роки, вітчизняні АЕС їм практично переповнені", - пояснює прес-служба.

ПрАТ "Укренергомонтаж" створено в 2000 році. Займається будівництвом і реконструкцією проектів в сфері поводження з радіоактивними відходами, атомної та теплової енергетики, промисловості.

Згідно з даними Єдиного держреєстру на 27 лютого 2017 року кінцевим бенефіціаром ПрАТ "Укренергомонтаж" є Артем Лєсков.

Статутний капітал ПрАТ становить 20,8 тис. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: