"Укрзалізниця" скасувала тендери на закупівлю ще 1,5 тисячі піввагонів

Субота, 25 лютого 2017, 10:50

Філія "Дарницький вагоноремонтний завод" ПАТ "Укрзалізниця" в зв'язку з подачею менше двох заявок скасувала ще чотири тендери на закупівлю в цілому 1,5 тисячі піввагонів на очікувану суму майже 1,5 млрд гривень.

Про це свідчать дані на порталі Prozorro.

Згідно з інформацією, відповідне рішення прийнято 24 лютого після закінчення терміну прийому заявок.

20 лютого було скасовано перші чотири тендери на 1,5 тисячі піввагонів.

Реклама:

Як повідомлялося, 8 тендерів на закупівлю 3 тисяч піввагонів загального призначення на суму майже 3 млрд гривень були оголошені 18 січня.

Вагони планувалося поставити в першому півріччі поточного року партіями по 50 од.

Максимальна швидкість пересування піввагона в повністю завантаженому або порожньому стані - 120 км/год; вантажопідйомність - не менше 70 тонн; маса (тара) - не більше 24 тонн; конструкційна швидкість - 120 км/год.

У той же час глава наглядової ради Крюківського вагонобудівного заводу Володимир Приходько звинуватив "Укрзалізницю" в зриві тендеру, оскільки вона занизила ціни на піввагони.

Це унеможливило участь у ньому українських вагонобудівних заводів, ціни на продукцію яких зросли з урахуванням зростання цін на комплектуючі і енергоносії.

За слова Приходька, випуск моделі піввагонів, на які оголошено тендер, було розпочато ще в 1998 році, з подальшою модернізацією підшипникового вузла візка. Але піввагони аналогічного технічного рівня випускають ремонтні заводи "Укрзалізниці".

У свою чергу, як повідомила прес-служба "Укрзалізниці" в п'ятницю ввечері, КВБЗ не виконав термінів будівництва і здачі в експлуатацію пасажирських вагонів (згідно виграному в 2016 році тендеру до кінця року повинні були бути поставлені 21 вагон, в тому числі 13 вагонів- трансформерів), проте побудовано тільки 9, інші перенесені на поточний рік.

"За невиконання договірних зобов'язань ПАТ "Укрзалізниця" направило позов до суду на відшкодування збитків", - повідомила прес-служба відомства.

Крюківський вагонзавод в кінці минулого року також виграв тендери "Укрзалізниці" на 350 вантажних піввагонів, аналогічних замовленим в поточному році, але на 40,4 тисяч дешевше (один вагон).

ПАТ "Укрзалізниця" протягом п'яти років планує профінансувати модернізацію і закупівлю рухомого складу більш ніж на 108 млрд гривень, зокрема купити або відремонтувати 96 тисяч одиниць рухомого складу.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: