Косюк продає кримські активи російській групі "Міраторг" - ЗМІ

П'ятниця, 24 лютого 2017, 10:12

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка продає свої активи в Криму російській групі "Міраторг".

Про це пише LIGA.net.

Як зазначає видання, про те, що підприємства МХП в Криму купує російська група "Міраторг", розповіли кілька кримських дистриб'юторів продуктів харчування, які працюють з компанією.

"Інформація про угоду з'явилася одночасно з декількох джерел в кінці весни: травень - початок червня. Від співробітників, середньої ланки менеджменту", - говорить один з кримських співрозмовників, який побажав залишитися неназваним.

Реклама:

Підтверджують це й інші кримські торговці.

"У рітейлі вже знають про продаж давно. Плюс в адміністрації Красногвардійського району (де знаходяться активи) підтвердили закриття всіх інвестиційних проектів, точніше припинення їх фінансування (з боку МХП)", - говорить співрозмовник.

"Міраторг" точно зайшов. Там вже менеджмент материковий", - розповідає кримський дистриб'ютор.

Як пише видання, ескалація конфлікту мабуть змусила змінити ставлення до кримського бізнесу.

Переговори були складними і тривали понад два роки, каже інформований співрозмовник.

"Команда Косюка торгувалася за відкупні, щоб все тихо пройшло, без скандалу", - розповідає топ-менеджер дистрибуційної компанії в Криму на правах анонімності.

Скільки Косюк міг виручити за підприємства? "Кримським Фруктам" належать 28 000 га землі. Птахофабрика здатна випускати більше 70 000 курятини. "Дружба народів" забезпечує виробництво третини всієї ковбаси МХП.

Керівник аналітичного департаменту інвестиційної компанії Concorde Capital Олександр Паращій оцінює EBITDA кримського бізнесу Косюка в 40-50 млн дол.

"Зараз МХП торгується з мультиплікатором 5,24, тобто справедлива вартість кримських активів - 210-280 млн дол.", - вважає він.

Реальна сума угоди залежить від підходу до оцінки і можливого дисконту.

"Міраторг" - великий російський агропромисловий холдинг, один з лідерів на м'ясному ринку РФ.

Компанія займається виробництвом яловичини і свинини, напівфабрикатів, заморожених овочів і готових страв, птахівництвом, рослинництвом і виробництвом кормів.

За даними російського держреєстру юросіб, засновники АПХ "Міраторг" - кіпрські Agromir Limited, c часткою 99,99% і Saudade Enterprises Limited - 0,01%.

За підсумками 2016 року "Міраторг" стала найбільшим виробником свинини в Росії, зайнявши 11,5% ринку. В цілому за рік холдинг збільшив продажі всіх видів продукції на 17% і заробив 120 млрд руб виручки.

Засновники і власники "Міраторг" - російські бізнесмени, брати Віктор і Олександр Линник. 

Російські ЗМІ пишуть, що "Міраторг" користується підтримкою з боку влади РФ.

"Миронівський хлібопродукт" є найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м'ясопереробки.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: