Насалик фактично визнав монополію Ахметова на ринку вугілля

Четвер, 23 лютого 2017, 19:53

Міністр вугільної промисловості Ігор Насалик підтвердив, що монополія на ринку вугілля є.

Про це йдеться у відео, яке розмістила бізнес-тренер KIY Оксана Величко на своїй сторінці у Facebook.

"На сьогоднішній день по-різному. Державні шахти – 18-20%, але зараз ми збільшили видобуток. Решта – 80% - це "ДТЕК" Ріната Ахметова", - заявив Насалик, відповідаючи на питання скільки на сьогодні видобувається вугілля і ким.

Реклама:

Крім того, відповідаючи на питання про монополію, міністр підтвердив, що на ринку вугілля є очевидна монополія.

"Так, звичайно", - підтвердив Насалик.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю "Українській правді" екс-міністр вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що незважаючи на те, що компанія (ДТЕК)  інвестувала в куплені або взяті в оренду у держави компанії багато коштів, у результаті вона стала монополістом.

28 квітня 2015 року Демчишин заявив, що питання монополізму енергохолдингу ДТЕК на українському ринку вугілля і теплової генерації має вирішувати АМКУ.

Пізніше, в. о. глави Антимонопольного комітету Микола Бараш заявив, що сумнівається в монополізмі ДТЕК в електроенергетиці країни, незважаючи на його значну частку на ринку теплової генерації. 

В Україні три з п'яти теплових енергогенерувальних компаній підконтрольні ДТЕК Ріната Ахметова - "Східенерго" (100%), "Дніпроенерго" (72,9%) і "Західенерго" (72,2%). "Донбасенерго" (60,8%) підконтрольна "Енергоінвест Холдинг" Ігоря Гуменюка, "Центренерго" (78,3%) - державі.

ДТЕК створена в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Нині є найбільшою приватною вертикально інтегрованою енергокомпанією країни.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: