"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дніпровський меткомбінат перебуває на межі зупинки - керівництво

Середа, 22 лютого 2017, 16:07

Станом на 21 лютого існує загроза повної зупинки ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат".

Про це повідомляє прес-служба комбінату.

"Керівництво Корпорації "ІСД" і ПАТ "ДМК" роблять все можливе, щоб містоутворююче підприємство Кам'янського продовжило свою роботу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, для безперебійної роботи частина коксу комбінат купує у ПрАТ "Євраз Южкокс" і за межами України в Польщі, але через нестачу оборотних коштів і високу вартість коксу поставки сировини на ПАТ "ДМК" - неритмічні.

Реклама:

"Проблема із забезпеченням сировини для нашого підприємства буде не такою гострою, якщо відновить свою роботу ПАТ "Алчевськкокс" і будуть налагоджені поставки коксу на ПАТ "ДМК". У цьому випадку зростуть обсяги поставок сировини і зменшиться його собівартість", - повідомляє прес-служба.

"Також наше підприємство очікує від держави відшкодування податку на додану вартість. Перерахування цих коштів на рахунки комбінату допоможе уникнути зупинки підприємства", - повідомили в компанії.

17 лютого корпорація "Індустріальний союз Донбасу" заявила про припинення виробництва металопродукції, коксу та електроенергії на своїх підприємствах в Алчевську.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: