"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні поменшало безробітних - Держслужба зайнятості

Понеділок, 20 лютого 2017, 11:58

Станом на 1 лютого 2017 року порівняно з відповідною датою минулого року  кількість безробітних становила 429 тис. та зменшилася на 16%.

Про це йдеться у повідомленні Державної служби зайнятості.

Кількість осіб, які   отримують допомогу по безробіттю, скоротилася  на 15% (до 351 тис. осіб), йдеться у повідомленні.

"Дані щодо безробіття не коректно порівнювати з показниками попередніх місяців,  оскільки ринку праці притаманні сезонні коливання. Кількість зареєстрованих безробітних  щорічно має пікові періоди зростання - з листопада попереднього року  до  березня наступного року", - зазначили у держслужбі.

Реклама:

Згідно із даними, станом на 1 січня 2017 року кількість безробітних становила  391 тис. осіб,  на 1 грудня 2016 року – 338 тис. осіб. Станом на 1 січня 2016 року кількість безробітних становила 491 тис. осіб, станом на 1 грудня 2015 року –  434 тис. осіб.

 

"В цілому ситуація на ринку праці у поточному році характеризується позитивною динамікою. Кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості,  зросла на третину та становила  39  тис.  Кількість вакансій у базі даних служби зайнятості збільшилася на половину -  до 115  тис.  Кількість осіб, забезпечених роботою,  становила до 47 тис., що на третину більше, у порівнянні з січнем 2015 року", - йдеться у повідомленні.

Кількість осіб, поінформованих про масове вивільнення, зменшилася на чверть (до 29 тис. осіб).

Кількість фізичних осіб-підприємців, які припинили діяльність та зареєструвалися державній службі зайнятості як безробітні з початку 2017 року,  становила 3,2 тис.  

Майже всі вони отримують допомогу по безробіттю  у мінімальному розмірі (544 грн.), адже не сплачували єдиний соціальний внесок.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: