"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голову Samsung арештували у справі про корупцію

П'ятниця, 17 лютого 2017, 09:00

Одного з найбагатших бізнесменів Південної Кореї, віце-президента і фактично голову компанії Samsung Electronics Лі Чже Ена арештували у зв'язку з корупційним скандалом, який призвів до імпічменту президента Пак Кин Хе.

У січні суд в Південній Кореї відхилив запит на арешт Лі Чже Ена, але до суду надійшли нові докази, пише ВВС.

Лі Чже Ен формально займає пост віце-президента Samsung. Однак після того, як його батько і президент компанії Лі Гон Хі переніс інфаркт, він фактично вважається головою корпорації.

Його звинувачують в незаконній передачі коштів до фондів, які контролювала Чхве Сун Сіль - подруга президента Південної Кореї Пак Кин Хе.

Реклама:

Лі Чже Ен заперечує зловживання службовим становищем.

Раніше слідство встановило, що Чхве Сун Сіль незаконно змушувала великий бізнес вносити багатомільйонні пожертвування у два пов'язаних з нею неурядових фонди. Саме з розслідування діяльності цих фондів почався корупційний скандал, який призвів до оголошення імпічменту президента Південної Кореї Пак Кин Хе.

"Ми зробимо все, що в наших силах, щоб на майбутніх судових засіданнях вдалося домогтися справедливості", - йдеться в повідомленні Samsung Group, яка також наполягає на невинуватості свого топ-менеджера.

За версією звинувачення, Лі перерахував 36 млн доларів в один з фондів Чхве Сун Сіль.

Слідство не виключає, що пожертвування можна розцінити як хабар.

Samsung є одним з найбільших в світі виробників високотехнологічної електроніки, мобільних телефонів, телевізорів, моніторів і побутової техніки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!