"Укрпошта" доставлятиме посилки електрокарами

Четвер, 16 лютого 2017, 19:51

У 2017-2018 роках "Укрпошта" планує закупити 200-250 електрокарів.

Про це на брифінгу повідомив перший заступник генерального директора підприємства по операційній діяльності Олександр Перцовський, пише ЦТС.

Перші електрокари "Укрпошти" будуть доставляти посилки в містах мільйонниках - Києві, Одесі, Харкові та, можливо, в Дніпрі.

Перцовський уточнює, що є дві-три моделі, які є оптимальними в міських умовах і в сільській місцевості, але, в будь-якому випадку, буде готуватися специфікація і оголошено тендер на закупівлю.

Реклама:

"На першому етапі ми будемо прагнути до того, щоб 15% парку автомобілів був електро. Потім перейдемо в обласні міста і поступово будемо нарощувати частку електрокарів, потім протягом 4-5 років будемо ще більше розширювати географію. Це продумана стратегія і ми не говоримо, що завтра у всіх містах України з'являться електрокари "Укрпошти", але крок за кроком ми хочемо це зробити", - зазначає Перцовський.

"Ми виходимо з досвіду Deutsche Post і бачимо, що собівартість автомобілів, які для них виготовляються, - це близько 15 тис. євро. Якщо ми зможемо отримати таку пропозицію для України - це буде гарне рішення", - додав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Нагадаємо, що раніше в інтерв'ю ЦТС, старший банкір ЄБРР Марк Магалецький відзначав, що банк планує співпрацювати з "Укрпоштою" щодо закупівлі електрокарів.

Як відомо, міжнародна служба доставки листів і посилок DHL переводить свої автомобілі на електричну тягу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: