"Бориспіль" вирішив знизити збори в аеропорту

Середа, 15 лютого 2017, 09:39

Аеропорт "Бориспіль" представив проект положення про застосування понижувальних коефіцієнтів до аеропортових зборів при виконанні регулярних польотів.

Про це заявив гендиректор аеропорту Євген Дихне, пише ЦТС.

За його словами, аеропорт прагне розширити свою маршрутну мережу, тому вводить мотиваційну програму для авіакомпаній, що згодом має привести до істотного збільшення пасажиропотоку, в тому числі транзитного.

"У найближчі два роки Бориспіль хоче виглядати так, як аеропорт Варшава, і ми хочемо розвинути західний напрямок до такої ж міри, як Варшава. Якщо у нас буде такий же приріст в 2017 році, як і в 2016 році, то ми досягнемо кордону в 10 млн пасажирів на рік. Але питання в тому, як? Ми зацікавлені в розширенні ринку для аеропорту Бориспіль", - зазначає Дихне.

Реклама:

Документ буде направлено до Міністерства інфраструктури для розгляду, після чого повинен бути підписаний і набуде чинності.

"Положення діє до 2021 року або до моменту, коли пасажиропотік аеропорту становитиме 20 млн пасажирів на рік, в залежності від того, що з цього настане раніше", - сказано в документі.

Згідно з документом, пропонується ввести знижки на виконання нових міжнародних рейсів авіакомпаніями.

При цьому, новим рейс вважається в тому випадку, якщо до цього на протязі року по цьому маршруту не виконувалися польоти. Авіакомпаніям варто врахувати, що знижка буде надаватися за умови, якщо новий рейс буде здійснюватися з частотою не менш ніж один раз на тиждень.

Крім того, новим маршрут буде вважатися, якщо здійснюється з Борисполя в аеропорт, в радіусі менше 100 км від якого немає іншого аеропорту, куди вже здійснюється рейс з Борисполя.

Якщо всі умови будуть виконані, то авіакомпанії зможуть розраховувати на наступні знижки: перший рік - 75%, другий рік - 50%, третій рік - 25%, четвертий рік - 10%. Знижка надається на зліт-посадку і збір за обслуговування пасажирів.
 
Для транзитних пасажирів, кількість яких в аеропорту Бориспіль за підсумками минулого року становила 2,31 мільйона чоловік (більшу частину забезпечила МАУ), також передбачили знижки.

Зокрема, -80% за обслуговування пасажирів (саме таку максимальну знижку може надавати аеропорт Бориспіль, згідно з 327 наказом Міністерства інфраструктури).
 
При цьому, в документі зазначено, що при підрахунку кількості відправлених пасажирів не враховуються "Трансферні пасажири і пасажири нових рейсів".

Знижки на обслуговування пасажирів розподіляються наступним чином: до 100 тис. пас. - не надається, 200 тис. пас. - 10%, наступні 300 тис. пас. - 15%, наступні 600 тис. пас. - 20%, наступні 1,2 млн пас. - 25%, наступні 2,4 млн пас. - 30%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!