"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ вимагає скасувати оплату "комуналки" в розстрочку

Вівторок, 14 лютого 2017, 12:06 -

Міжнародний валютний фонд виступає за скасування можливості громадянам, які не отримують житлові субсидії, платити за житлово-комунальні послуги в розстрочку.

Про це йдеться у проекті меморандуму України та МВФ, який є у розпорядженні ЕП.

Зокрема, МВФ вимагає до 1 квітня 2017 року скасувати норму, за якою домогосподарства, що не отримують субсидій, могли здійснювати оплату за опалення протягом 12 місяців (у розстрочку - Ред.).

Варто відзначити, що цей пункт досі залишається неузгодженим.

Реклама:

Згідно з меморандумом, МВФ також вимагав знизити норми споживання з 5,5 до 4,5 кубометра на 1 кв. метр для індивідуального опалення, і з 65 до 51 кВт/г за 1 кв. метр електроенергії, що використовується для індивідуального опалення.

Цей пункт Україна частково виконала. Зокрема, переглянуто соціальні нормативи використання газу для індивідуального опалення: з 5,5 кубометра до 5,0 кубометра на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць в опалювальний період.

Також переглянуто нормативи використання електроенергії для індивідуального опалення: з 65 кВт·г до 51 кВт·г на 1 кв. метр опалювальної площі.

Як відомо, Кабмін дозволив українцям платити за комуналку в розстрочку 19 жовтня.

Згідно з цією нормою, споживач може отримати розстрочку і в місяць звернення повинен сплатити 50% рахунку, а іншу частину необхідно оплатити рівномірно протягом квітня-вересня наступного року, до початку наступного опалювального сезону.

Микола Топалов, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: