Міненерго та "Укренерго" пропонують ввести НС на ринку електроенергії

Понеділок, 13 лютого 2017, 15:27

НЕК "Укренерго" та Міністерство енергетики пропонують Кабінету міністрів ввести надзвичайний стан на ринку електроенергії через дефіцит вугілля антрацитової групи.

Про це на засіданні антикризового штабу повідомили в. о. голови НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук та голова Міненерго Ігор Насалик.

"Станом на ранок понеділка загальні запаси вугілля антрацитової групи та всіх ТЕС України становлять 842 тисячі тонн", - сказав Ковальчук.

За його словами, середньодобове споживання вугілля антрацитової групи в тих режимах, які спостерігаються в останній час становить близько 30 тисяч тонн на добу.

Реклама:

"Якщо найближчими днями не буде відновлено постачання вугілля антрацитової групи, то необхідним є введення надзвичайного стану в електроенергетиці і відповідно реалізація тимчасових заходів для подолання цього надзвичайного стану", - заявив голова "Укренерго".

"Введення надзвичайного стану дозволить "Укренерго" в ручному режимі обмежувати виробництво електроенергії одними ТЕС і збільшувати іншими в разі необхідності", - сказав Ковальчук.

Насалик також наголосив на необхідності введення надзвичайного стану на ринку електроенергії.

"Міністерство енергетики буде ініціювати введення надзвичайного стану", - сказав міністр за підсумками засідання.

Як відомо, 16 грудня 2016-го бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня добровольці оголосили про блокаду. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

Одним з організаторів блокади є Анатолій Винорогодський, участь у "блокаді" також беруть народні депутати, зокрема, Семен Семенченко, Володимир Парасюк та Тарас Пастух. 

25 січня на знак протесту проти торгівлі з окупантами учасники акції заблокували залізницю на Луганщині між станціями Світланове та Шипілове, через що поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 279 Кримінального кодексу.

28 січня у "штабі блокади" заявили, що мають намір розширити акцію, а 10 лютого заявили про перекриття залізниці "Ясинувата-Костянтинівка".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: